0
0

Transparent skal för iPhone

Skydda din iPhone med ett genomskinligt skal från Spigen, Otterbox, UAG

iPhone är en populär mobiltelefon, och här har vi samlat 12 genomskinliga/transparenta mobilskal. Oavsett vilken iPhone modell du äger, har varje iPhone en elegant design i en mängd färger – från flashiga till diskret färger. Genom att skaffa ett genomskinligt skal kan du njuta av din mobils eleganta design och diskret skydda den från skador.

För att bestämma de bästa genomskinliga/transparenta iPhone skal som är värda att köpa, hittade vi de bästa mobilskal från varumärken som OtterBox, Speck Products och Spigen.

Sammanfattning: De bästa transparenta iPhone skal

 • ◼︎ Bästa iPhone skal: Tech21 Evo Clear (MagSafe) skal

 • ◼︎ Näst bästa iPhone skal: Speck Gemshell Clear + MagSafe skal

 • ◼︎ Bästa budget iPhone skal: Spigen Ultra Hybrid Mag skal

 • ◼︎ Bästa robusta iPhone skal: OtterBox Symmetry Clear Series skal

 • ◼︎ iPhone skal med inbyggt kickstand: Spigen Ultra Hybrid S skal

 • ◼︎ Trendig iPhone skal: UAG Plasma Series skal

 • ◼︎ iPhone skal med korthållare: Spigen Crystal Slot skal

 • ◼︎ Snygg iPhone skal: Raptic Shield skal

 • ◼︎ iPhone skal med bästa grep: Spigen Quartz Hybrid skal

 • ◼︎ iPhone skal med bra grepp: Smartish Gripmunk Clear skal

 • ◼︎ iPhone skal tillverkad av Apple: Apple Clear skal med MagSafe

 • ◼︎ Bäst iPhone skal under 150 kr: Amazon Basics Clear skal

Genomskinligt / transparent iPhone skal

Varje genomskinligt skal ska inte bara visa upp din iPhones design utan också skydda den från repor och skador från fall. Upphöjda kanter för att skydda iPhones skärm och kamera är särskilt viktiga, eftersom de hjälper till att undvika en potentiellt dyra reparation eller lagning. För våra bästa skal valde vi mobilskal från märken med ett länge känt rykte för att göra hållbara mobilskal.

Om du har en iPhone 12 iPhone 12 Pro eller en nyare iPhone modell rekommenderar vi starkt att du väljer ett genomskinligt skal med full MagSafe trådlös laddning. Dessa mobilskal har en synlig magnetisk ring på baksidan, men med tanke på bekvämligheten att göra din iPhone kompatibel med en mängd av snygga laddare och andra praktiska tillbehör är den trådlös MagSafe laddning värt.

Läs mer Spigen Tough Armor med MagSafe till iPhone 13

Ytterligare funktioner som antimikrobiella egenskaper är också värda att hålla utkik efter. Sist men inte minst, ett bra tydligt skal ska stå sig genom tiderna och inte gulna när det åldras.

Kolla in våra genomskinliga favoritskal för iPhone nedan för snyggt skydd.

Tech21 Evo Clear (MagSafe) skal för iPhone 13 Pro Max

Tech21 Evo Clear (MagSafe) skal för iPhone 13 Pro Max

Tech21 Evo Clear iPhone skal är en favorit hos oss. Denna skal med trådlös MagSafe laddning kan skydda din iPhone 13 Pro Max från fall på upp till 4 m utan att göra den för skrymmande. Dessutom har den självläkande förmåga att hålla irriterande miniatyrrepor borta, såväl som antimikrobiell beläggning.

Du kan beställa mobilskalet för alla iPhone 13 modeller. En version utan MagSafe för iPhone 11, iPhone 12 och iPhone 12 Pro är också tillgänglig.

Speck Gemshell Clear + MagSafe iPhone 13 skal

Speck Gemshell Clear + MagSafe iPhone 13 skal

Speck Gemshell Clear skal är ett alternativ till vårt bästa val från Tech21. Mobilskalet kan överleva 3 m  fall. Mobilskalet har

 

 • ◼︎ full trådlös MagSafe laddning
 • ◼︎ antimikrobiellt skydd
 • ◼︎ en reptålig finish

iPhone 13 skalet finns på lager. Naturligtvis finns även transparenta / genomskinliga Speck skalet för äldre iPhone modeller (som iPhone 12, iPhone 11 och iPhone SE).

Spigen Ultra Hybrid MagSafe skal till iPhone 13

Spigen Ultra Hybrid MagSafe skal till iPhone 13

Spigen Ultra Hybrid Mag mobilskal är det du ska skaffa om du vill skydda och visa upp din iPhone med en budget mobilskal. Priset för cirka ca 200 kr. Skalet har en smal profil och trådlös MagSafe laddning. Den erbjuder också robust fallskydd, tack vare märkets Air Cushion-teknik och upphöjda kamera- och skärmkanter.

Läs mer Spigen Ultra Hybrid – Lättvikt skal med stil för iPhone X

Du kan beställa skalet för alla iPhone 13 modeller i svart, vitt eller rosa kristall. Ett liknande Spigen-erbjudande för iPhone 12 och iPhone 12 Pro är också tillgängligt.

OtterBox Symmetry Clear Series skal för iPhone 13

OtterBox Symmetry Clear Series skal för iPhone 13

Symmetry Series genomskinliga skal från OtterBox är vårt favorit robusta mobilskal för att visa upp din iPhone13. Mobilskalet ger kompromisslös seghet som överträffar militära fallteststandarder med en tunn design med antimikrobiella egenskaper. Vi gillar också att den är gjord av 50 % återvunnen plast.

OtterBox erbjuder skalet för alla iPhone 13 modeller, såväl som massor av äldre modeller. Varje Symmetry-serie backas upp av en livstidsgaranti.

Spigen Ultra Hybrid S skal till iPhone 13

Spigen Ultra Hybrid S skal till iPhone 13

Ett inbyggt stativ / kickstand i metall är det som skiljer Spigen Ultra Hybrid S skalet från alla andra alternativ på den här listan, vilket gör det till ett måste för dem som gillar att titta på video på språng. Stativet fungerar i både liggande och stående läge. Som alla Spigen-produkter erbjuder det superprisvärda mobilskalet också ett förstklassigt skydd mot repor och fall.

Du kan få tag i skalet för alla iPhone 13 modeller. Naturligtvis erbjuder Spigen kickstand genomskinliga mobilskal för äldre iPhone-modeller också.

UAG Plasma Series skal för iPhone 13

UAG Plasma Series skal för iPhone 13

Plasma-serien av iPhone skal från Urban Armor Gear är tunna och lätta men ändå kan de uppfylla militära fallteststandarder. Varje skal har ett robust skal och stötdämpande hörn, vilket kan hjälpa en iPhone att klara fall från upp till 8 m.

Du kan beställa ett Plasma skal i flera genomskinliga ytbehandlingar för alla iPhone 13 modeller, såväl som äldre modeller som iPhone 12, iPhone 11 och iPhone SE.

Spigen Crystal Slot skal med korthållare för iPhone 13

Spigen Crystal Slot skal med korthållare för iPhone 13

Spigen Crystal Slot skal kommer att visa upp din iPhone och skalet har även en korthållare. Att bara ha en kortplats gör produkten tunnare än ett vanligt iPhone-plånboksfodral. Crystal Slot ger också ett gediget skadeskydd.

Mobilskalet finns för iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro mini, iPhone 12 och iPhone 11. 

Raptic Shield transparent skal till iPhone 13

Raptic Shield transparent skal till iPhone 13

Det genomskinliga iPhone skalet Raptic Shield sticker ut genom sitt aluminium center. Tillgänglig i flera ytbehandlingar kommer mobilskalet att ge din iPhone ett mer premiumutseende än andra mobilskal som endast är av plast. Skalet erbjuder också skydd av militärklass från fall på upp till 5 m.

Du kan ta en Raptic Shield för varje model av iPhone 13, alla iPhone 12 modeller, såväl som iPhone 11. Detta skal med iriserande finish är vår favorit.

Spigen Quartz Hybrid mobilskal till iPhone 13

Spigen Quartz Hybrid mobilskal till iPhone 13

Spigen Quartz Hybrid iPhone genomskinliga / transparenta skal består av en smal men ändå hållbar stötfångare och ett bakstycke i härdat glas. Vad betyder härdat glas för mobilskyddet? Härdat glas ger bättre grepp än polyuretan eller plast, som är vanliga material i mobilskal. Stötfångaren har upphöjda kanter för att skydda enhetens skärm och kamera.

Du kan beställa Quartz Hybrid för iPhone 13 och iPhone 12. Du kan välja mellan klar eller matt glasyta.

Smartish Gripmunk Clear skal för iPhone 13

Smartish Gripmunk Clear skal för iPhone 13

Smartish Gripmunk genomskinliga / transparenta skal, som namnet antyder, har greppvänliga kanter. De kommer att göra din iPhone mycket mindre benägen att av misstag glida ur din hand – och ser cool ut i processen. Med trådlösa MagSafe laddning mobilskal ger också ett utmärkt skydd mot repor och fall (ifall de skulle hända).

Du kan ta ett Gripmunk skalför alla iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12, iPhone 12 Pro modeller. En billigare version av fodralet utan MagSafe trådlös laddning finns också.

Apple Clear Case med trådlös MagSafe laddning för iPhone 13

Apple Clear Case med trådlös MagSafe laddning för iPhone 13

Föga överraskande är Apples egna genomskinliga / transparenta iPhone skal ett av de bästa värda din uppmärksamhet. Förutom en oklanderlig passform har mobilskalet en reptålig beläggning som inte gulnar med tiden, knappöverdrag med fantastisk känsla och full kompatibilitet med MagSafe-tillbehör. Den erbjuder ett tillförlitligt skydd som inte kommer att lägga bulk på din iPhone.

Apple erbjuder ett tydligt fodral för varje iPhone i sin nuvarande serie, såväl som äldre iPhone modeller.

Amazon Basics genomskinligt / transparent skal för iPhone 13

Amazon Basics genomskinligt / transparent skal för iPhone 13

Detta Amazon Basics skal är det mest prisvärda genomskinliga / transparenta iPhone skal värt din uppmärksamhet. För mindre än 120 kr erbjuder det mjuka skal en slimmad passform och tillräckligt skydd mot repor och lätta fall. Vi gillar att den har en insida med en prickig textur för att förhindra luftbubblor.

Amazon erbjuder mobilskalet för alla iPhone 13- och iPhone 12-modeller. En snyggare version med samma impulsköpspris och ett glänsande glittermönster finns också.


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Varukorg

×

Du har inga produkter i varukorgen.