Apple presenterar iPhone 14 Pro, nya AirPods och Apple Watch

Apple tillkännagav idag iPhone 14 Pro och ‌iPhone 14 Pro‌ Max, med “Dynamic Island” för att ytbevaka varningar och aktivitet på ett nytt sätt, en ljusare skärm med alltid-på-funktionalitet, A16 Bionic-chippet, ett mer avancerat kamerasystem, nytt färgalternativ och mer.

Apple presenterar iPhone 14 Pro, nya AirPods och Apple Watch

‌iPhone 14 Pro‌ och ‌iPhone 14 Pro‌ Max erbjuder “Dynamic Island” tack vare en omdesignad TrueDepth-kamerauppsättning som tar mindre utrymme och mjukvaruintegrationer över hela systemet. Dynamic Island anpassar sig och expanderar till olika former i realtid för att visa viktiga varningar, meddelanden och aktiviteter över kartor, musik, timers, liveaktiviteter, batterinivåer, Face ID och mer. Det upprätthåller också ett aktivt tillstånd för att ge användarna enklare åtkomst till kontroller med en enkel tryck-och-håll-gest.

En förbättrad Super Retina XDR-skärm är upp till två gånger ljusare än iPhone 13 Pro med 2 000 nits ljusstyrka. Den har alltid-på-funktion för första gången. Skärmen kan sjunka till en uppdateringsfrekvens på 1 Hz, och visar iOS 16:s omdesignade låsskärm hela tiden för att visa tid, widgets och liveaktiviteter med en blick.

A16-chippet är det första Apple-chipset byggt på en 4nm-process, med 16 miljarder transistorer. Med två högpresterande kärnor och fyra högeffektiva kärnor, säger Apple att den nya 6-kärniga CPU:n enkelt hanterar krävande arbetsbelastningar. Chipet har en accelererad 5-kärnig GPU med 50 procent mer minnesbandbredd och en ny 16-kärnig Neural Engine.

A16 Bionic driver beräkningsfotograferingsfunktioner på ‌iPhone 14 Pro‌ och stöder prokamerasystemet. Enligt Apple arbetar CPU, GPU, Neural Engine och bildsignalprocessor tillsammans för att stödja den nya kamerahårdvaran och utföra upp till fyra biljoner operationer per foto. A16 stöder Photonic Engine för att applicera Deep Fusion tidigare i bildbehandlingsprocessen och förbättra prestanda i svagt ljus över alla enhetens kameror, samt Action Mode för att stabilisera video smidigare. Actionläget är nu också tillgängligt i 4K vid 24 fps och 30 fps.

Det bakre kamerasystemet har en 48-megapixel bred kamera med en 65 procent större, fyrpixelsensor och andra generationens sensorskifte optisk bildstabilisering. För de flesta bilder kombinerar fyrpixelsensorn var fjärde pixel till en stor fyrpixel motsvarande 2,44 µm, vilket resulterar i förbättrad tagning i svagt ljus och 12 MP fotostorlekar. Sensorn är optimerad för ProRAW.

Den 48-megapixel breda kameran levererar också en ny 2x telefotovy, förutom 3x från den äkta telefotokameran, som också kan spela in 4K-video utan digital zoom. Ultra Wide-kameran är också förbättrad. En ny adaptiv bakre blixt har nio lysdioder och är upp till dubbelt så ljusstark med upp till tre gånger bättre enhetlighet.

‌iPhone 14 Pro‌ har också en förbättrad framåtvänd kamera med ƒ/1,9 bländare och autofokus, en ny dual-core accelerometer med Crash Detection och Emergency SOS som använder satellitanslutning. Emergency SOS via satellit tillåter användare att ansluta direkt till en satellit när de inte kan få mobilsignal, vilket möjliggör meddelanden med larmtjänster. Användare kan manuellt dela sin plats via satellit med Hitta min när det inte finns någon mobil- eller Wi-Fi-anslutning.

‌iPhone 14 Pro‌ fortsätter att leverera “hela dagen batteritid”. De nya enheterna finns tillgängliga i nya färgalternativ, inklusive Space Black och Deep Purple, tillsammans med Silver och Gold. ‌iPhone 14 Pro‌ och ‌iPhone 14 Pro‌ Max tar bort SIM-facket för amerikanska modeller, med eSIM som det enda alternativet.

‌iPhone 14 Pro‌ och ‌iPhone 14 Pro‌ Max fortsätter att vara prissatta till 11 000 kr respektive 13 000 kr. Förbeställningar börjar fredagen den 9 september, med tillgänglighet från fredagen den 16 september.

Sammanfattning: Trendiga iPhone 14 mobilskal

 • ◼︎ Spigen Mag Armor (MagFit) mobilskal för iPhone 14 Pro

 • ◼︎ ArtsEvo Shockproof transparent mobilskal för iPhone 14 Pro

 • ◼︎ NOMAD Modern läder mobilskal för iPhone 14

 • ◼︎ CASETiFY Impact mobilskal för iPhone 14 Pro

 • ◼︎ CASEKOO Strong transparent och magnetisk mobilskal för iPhone 14 Pro

 • ◼︎ Apple iPhone 14 Pro silikonskal med MagSafe

Spigen Mag Armor (MagFit) mobilskal för iPhone 14 Pro

Spigen Mag Armor (MagFit) mobilskal för iPhone 14 Pro

Med subtila, eleganta ränder ser detta skal dyrare ut än det är. Med MagSafe trådlös laddning, texturerade TPU-kanter för grepp, dämpade luftfickors hörn och en slimmad design, kommer du säkert att gilla Spigens erbjudande.

ArtsEvo Shockproof transparent mobilskal för iPhone 14 Pro

ArtsEvo Shockproof transparent mobilskal för iPhone 14 Pro

Detta genomskinliga, färgglada, prisvärda TPU mobilskal förbättrar eller ändrar den valda färgen på din iPhone 14 Pro, beroende på vilket av de fem färgalternativen du väljer. ArtsEvo-fodralet är smalt men det erbjuder 3 m fallskydd.

NOMAD Modern läder folio mobilskal med korthållare för iPhone 14 serien

NOMAD Modern läder folio mobilskal med korthållare för iPhone 14 serien

Sofistikerat vegetabiliskt garvat fullnarvsläder från Horween omger din iPhone 14 Pro i lyx och erbjuder upp till 5 m fallskydd. Du kan förvara upp till tre kort plus kontanter i detta praktiska fodral i foliostil. 

CASETIFY Impact mobilskal för iPhone 14 Pro

CASETIFY Impact mobilskal för iPhone 14 Pro

Gillar du mobilskal som bara är lite annorlunda? Du hittar din match med CASETiFY Impact Case. I vår recension av en tidigare modell påpekade vi att även om mobilskalets utseende är det du märker först, är det ett tufft fodral som erbjuder 4 m fallskydd.

CASEKOO Strong transparent och magnetiskt mobilskal för iPhone 14 Pro

CASEKOO Strong transparent och magnetiskt mobilskal för iPhone 14 Pro

Detta genomskinliga mobilskal erbjuder MagSafe trådlös laddning och låter dig visa upp den underbara färgen på din iPhone 14 Pro för mycket mindre pengar än Apples genomskinliga mobilskal. Extra skydd i hörnen hjälper detta mobilskal med militärcertifiering.

Apple iPhone 14 Pro silikon mobilskal med MagSafe trådlöss laddning

Apple iPhone 14 Pro silikon mobilskal med MagSafe trådlöss laddning
Det är alltid värt att överväga Apples egna mobilskal, eftersom de är designade av Apples designers för att krama varje kurva till perfektion. Även om du inte kan se från utsidan, har det här mobilsket MagSafe-ringen, så alla dina MagSafe-tillbehör kommer att fungera perfekt.


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Varukorg

×

Du har inga produkter i varukorgen.