Bäst i test: Jämförelse av iPhone 12 skal

⭐️ Bästa mobilskal från Apple, Spigen, Humixx, Lanheim, UAG, Ted Baker, Mous ⭐️

iPhones 12 är en populär mobiltelefon, och därför finns det många skal för iPhone 12. Här är vår bäst i test iPhone 12 och 12 Pro-skalen.

Snart lanseras iPhone 14, men det innebär inte att iPhone 12 och iPhone 12 Pro inte finns att köpa längre. Om du bestämmer dig för att välja en äldre generation av Apple-mobil, kommer du att vilja köpa det bästa iPhone 12 eller 12 Pro-skal du kan hitta, för att skydda din mobil i många år framöver.

Med så många modeller av iPhone på marknaden nu kan det vara svårt att hitta det bästa skalet för din nya iPhone 12 eller 12 Pro, än mindre ett som du tycker är snygga. Det finns flera funktioner att tänka på när du köper ett iPhone 12 eller iPhone 12 Pro-skal, inklusive vilket skydd skalet erbjuder, om det inkluderar ett stativ och, naturligtvis, hur mycket det kommer att kosta.

Här försöker vi sammanfatta och sortera de bästa skal. Vi har samlat de bästa iPhone 12 och 12 Pro skal, med alternativ som passar alla behov och plånböcker. Du kan vår sammanfattning nedan för en snabb översikt över fördelar och nackdelar.

Sammanfattning: Bästa iPhone 12 och 12 Pro skal

 • ◼︎ Bästa prisvärda skal: Spigen Liquid Air skal

 • ◼︎ Bäst för skydd av militärklass: Humixx Shockproof skal

 • ◼︎ Bästa bepansrade skal: Lanheim Heavy Duty skal

 • ◼︎ Bästa alternativet med flip-fodral: UAG Metropolis Rugged skal

 • ◼︎ Snyggaste skalet: Ted Baker Spiced Up skal

 • ◼︎ Mest sofistikerade skal: Mous Limitless 4.0 skal

 • ◼︎ Bästa officiella skal: Apple silikonskal med MagSafe

De bästa iPhone 12 och iPhone 12 Pro skalen att köpa

1. Spigen Liquid Air: Det bästa prisvärda iPhone 12/12 Pro-skalet

Spigen Liquid Air: Det bästa prisvärda iPhone 12/12 Pro-skalet

Eftersom många mobiler nu för tiden är slanka på grund av deras slanka borstad metall- eller glas yttre – iPhone 12 är inget undantag – är oavsiktliga fall en dyr historia. För att undvika att mobilen går sönder kan du investera i Spigens Liquid Air-fodral. Spigen har ett bra rykte av en anledning; tunna skal med en greppvänlig yta.

Det finns en något förhöjd kant över hela skalet som skyddar mobilens kanter, vilket håller skärmen och kamerorna säkra från repor när de är på jämna ytor. Liquid Air är också mycket lätt och flexibel, så den är byggd för att klara av fall efter fall, samt vara damm- och vattenavvisande. För en liten kostnad kommer det att säkerställa att din nya iPhone 12 inte går sönder vid oavsiktliga fall.

Skalets specifikationer

Färger: Svart, marinblå
Material: Silikon, TPC

Humixx stötsäkert skal: Lätt skydd av militärklass för din iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Humixx stötsäkert skal: Lätt skydd av militärklass för din iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Om det rimliga priset och nästan femstjärniga betygen på Amazon är något att gå efter, så är detta stötsäkra fodral av militärklass något för dig. Humixx hävdar att dess skal är falltestade från 2 m höjd. Testet har upprepats 3 000 gånger för att ett noggrant genomgå test.

Denna höga skyddsnivå uppnås med en nano-oleofobisk beläggning, som varar i ungefär två år och ger telefonen en hårdhet på 9H. Skyddet sträcker sig till kamerorna och skärmen också, med en 1,6 mm respektive 1,2 mm ram. MagSafe trådlös laddning stöds också fullt ut.

Skalets specifikationer

Färger: Svart, Stillahavsblå
Material: Polykarbonat, TPU
Vikt: 20g

UAG Metropolis Rugged iPhone 12-skal: Det bästa iPhone 12 & iPhone 12 Pro skal

UAG Metropolis Rugged iPhone 12-skal: Det bästa iPhone 12 & iPhone 12 Pro skal

Om du letar efter ett snyggt sätt att hålla din iPhone 12 säker så är UAG Metropolis väl värt en titt. Den är inte bara gjord av slag- och fallskyddande plast, utan det finns också en praktisk plånboks-funktion som skyddar skärmen om din mobil skulle falla med framsidan ned på marken.

En annan snygg funktion är korthållaren som låter din mobil fungera som en plånbok, med nog utrymme för  dina ID och bankkort. För priset får du ett ett stöttåligt skal som tjänar flera syften men som inte heller tar bort den eleganta designen av själva mobilen.

Specifikationer

Färg: Svart
Material: Polyuretan
Vikt: 65,2g

Lanhiem Heavy Duty iPhone 12 skal: Det bästa bepansrade iPhone 12/12 Pro skal

Lanhiem Heavy Duty iPhone 12 skal: Det bästa bepansrade iPhone 12/12 Pro skal

iPhones har alltid varit dyra, känsliga mobiler och det stämmer väl med iPhone 12 och iPhone 12 Pro. Så varför inte uppgradera ditt mobilskydd så för att skydda maximalt. Lanhiem är känd för att tillverka säkra pansarskal för alla typer av mobiler under många år, och det finns Lanheim skal även för iPhone 12.

Skalet är inte tunnt, men är helt vattentätt samt damm-, stöt- och fallbeständigt, vilket skyddat mot ett oavsiktligt fall eller användning i regn. Kamerorna är också helt skyddade, med en 2,5 mm upphöjd kant, så att mobilens sensorer inte blir repade eller sprickor vid stötar – mycket skyddade, med tanke på iPhone har känsliga kameror.

Skalets specifikationer

Färger: Svart
Material: Aluminium, plast, glas
Vikt: 180g

Ted Baker Spiced Up iPhone 12-skal: Det snyggaste iPhone 12 & iPhone 12 Pro-skalet

Ted Baker Spiced Up iPhone 12-skal: Det snyggaste iPhone 12 & iPhone 12 Pro-skalet

Ted Baker är känd för sina snygga iPhone skal, och oftast av  läder. Även deras mobilfodralen är snygga. Ted Bakers Spiced Up-tryck täcker framsidan och baksidan, och ser trendig ut.

Den utmärkande funktionen är den inbyggda spegeln på insidan av flipfodralet; perfekt när man pendlar. Skalet går utmärkt att tvätta med tvål och vatten. Tänk på att kemiska rengöringsmedel kommer sannolikt att bleka.

Specifikationer

Färger: Svart
Material: konstläder
Vikt: 110g

Mous – Limitless 4.0: iPhone 12/12 Pro-skal med imponerande skydd

Mous - Limitless 4.0: iPhone 12/12 Pro-skal med imponerande skydd

Trots att det är ett mindre känt varumärke inom mobilskal, har Mous fantastiska rykte växt stadigt under de senaste åren. Finns i flera varianter, inklusive trä (bambu) och äkta läder, det råder ingen tvekan om att dessa fodral skiljer sig markant från många andra på marknaden.

Naturligtvis vill ingen ha ett snyggt fodral om det inte kan skydda din iPhone 12. Lyckligtvis erbjuder Mous båda, eftersom Mous Limitless 4.0-skal inkluderar vad företaget kallar sin ‘AirShock’-teknologi. Skalet är tillverkad för att klara av oavsiktliga fall. Och de omfattande testvideorna som finns tillgängliga online visar hur tuffa skalen är. På videon ser man hur iPhones faktiskt klarade av fallen. Därför rekommenderar vi Mous iPhone-skal för dagligt bruk.

 

Skalets specifikationer

Färger: Svart
Material: Trä, Kolfiber, Plast, Läder
Vikt: 33g

Apple silikonskal med MagSafe: Det bästa officiella iPhone 12 & iPhone 12 Pro-skal

Apple silikonskal med MagSafe: Det bästa officiella iPhone 12 & iPhone 12 Pro-skal
Om du föredrar att skydda din iPhone 12 eller iPhone 12 Pro med officiella mobilskal är detta skal för dig. Apples silikonskal ser snygga ut, och har genomgått en fullständig testning, så du kan känna dig säker på att den kommer att skydda din telefon från fall och repor.

Skalet har strategiskt placerade magneter som passar perfekt ihop med både iPhone 12 och 12 Pro. Med dessa kan du enkelt fästa och koppla loss din telefon till en MagSafe-laddare, eller en Qi-certifierad laddare, vilket möjliggör snabbare och bekvämare trådlös laddning.

 

Specifikationer

Färger: Svart, (Produkt) Röd, Ametist och sex andra färger
Material: Silikon


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Taggar: Bäst i test fodral | Bäst i test mobilskal | Bäst i test skal | Bästa fodral | Bästa fodral iPhone | Bästa genomskinliga fodral | Bästa genomskinliga mobilskal | Bästa genomskinliga skal | Bästa mobilskal | Bästa mobilskal iPhone | Bästa skal | Bästa skal iPhone | Bästa skyddande fodral | Bästa skyddande mobilskal | Bästa skyddande skal | Bästa tåliga fodral | Bästa tåliga mobilskal | Bästa tåliga skal | Bästa UAG fodral | Bästa UAG mobilskal | Bästa UAG skal | Billiga UAG fodral | Billiga UAG mobilskal | Billiga UAG skal | Genomskinligt UAG fodral | Genomskinligt UAG mobilskal | Genomskinligt UAG skal | Stöttåliga fodral | Stöttåliga fodral iPhone | Stöttåliga mobilfodral | Stöttåliga mobilfodral iPhone | Stöttåliga mobilskal | Stöttåliga mobilskal iPhone | Stöttåliga skal | Stöttåliga skal iPhone | Stöttåligt fodral | Stöttåligt fodral iPhone | Stöttåligt mobilfodral | Stöttåligt mobilfodral iPhone | Stöttåligt mobilskal | Stöttåligt mobilskal iPhone | Stöttåligt skal | Stöttåligt skal iPhone | Tåliga fodral | Tåliga fodral iPhone | Tåliga mobilfodral | Tåliga mobilfodral iPhone | Tåliga mobilskal | Tåliga mobilskal iPhone | Tåliga skal | Tåliga skal iPhone | Tåligt fodral | Tåligt fodral iPhone | Tåligt mobilfodral | Tåligt mobilfodral iPhone | Tåligt mobilskal | Tåligt mobilskal iPhone | Transparent UAG fodral | Transparent UAG mobilskal | Transparent UAG skal | UAG fodral | UAG fodral iPhone | UAG mobilskal | UAG mobilskal iPhone | UAG skal | UAG skal iPhone | Urban Armor Gear (UAG) fodral | Urban Armor Gear (UAG) mobilskal | Urban Armor Gear (UAG) skal | Världens bästa fodral | Världens bästa mobilskal | Världens bästa skal

Relaterade inlägg

Genomskinligt tunt, men stöttåligt mobilskal ⭐️ Cirafon transparent skal iPhone 6/6S, iPhone 7, iPhone 8, iPhone SE (2020), iPhone SE (2022)

Genomskinligt tunt, men stöttåligt mobilskal ⭐️ Cirafon transparent skal iPhone 6/6S, iPhone 7, iPhone 8, iPhone SE (2020), iPhone SE (2022)

Cirafon Spectrum Drop Safe för IPhone är ett tunt, men stöttåligt, skal som skyddar din telefon mot vardagens påfrestningar. Skalet sitter perfekt runt telefonens kanter och skyddar den mot repor och slitage och kommer att hålla din telefon i toppskick under en lång tid framöver.

Ett fodral som är bättre för miljön ⭐️ Antibakteriellt Dbramante1928 skal (svart) till iPhone 12 Mini

Ett fodral som är bättre för miljön ⭐️ Antibakteriellt Dbramante1928 skal (svart) till iPhone 12 Mini

Detta nya skal från dbramante1928 är 100% biologiskt nedbrytbart och en liten del av skalet är tillverkat med växtfibrer. Skalet innehåller också en blandning av Silver-Ion:er som agerar som ett skydd mot bakterier och gör skalet till en miljö där bakterier inte trivs.

Varukorg

×

Inga produkter i varukorgen.