Bästa iPad Air 5 fodral

⭐️ Bästa fodral, bästa tangentbordsfodral, billiga fodral, bästa robusta fodral, bästa läderfodral ⭐️

 

Om det är dags att uppgradera till den senaste iPad Air, vill du se till att du har det bästa möjliga fodralet för att skydda det från repor och bucklor. Här är våra favoritalternativ, från foliostil till tuffa, bepansrade fodral som inte släpper igenom ett enda kladd.

Det finns ett brett utbud av iPad Air 5 fodral på marknaden just nu, med alternativ som täcker hela din enhet, fodral som bara skyddar baksidan av surfplattan och massor av andra. Men de är inte alla gjorda av samma material eller samma kvalitet. Se till att fodralet du väljer uppfyller alla dina krav, oavsett om du vill ha ett pålitligt fodral som fungerar som stativ – eller ett som håller din iPad Air 5 säker från nästan alla fallavstånd.

Vilket iPad Air 5-fodral passar dig? Vi har samlat de bästa iPad Air 5-fodral du kan hitta, för alla budgetar.

Om du är redo att köpa ett fodral till en ny iPad Air 5 för att skydda din nya enhet, här är våra toppval, uppdelade efter kategori.

Sammanfattning: Bästa iPad Air 5 fodral

 • ◼︎ Bästa fodral – Smart Folio för iPad Air 5

 • ◼︎ Bästa tangentbordsfodralet – Apple Magic Keyboard för iPad Air 5

 • ◼︎ Bästa billiga fodral – Moko Fodral för iPad Air för iPad Air 5

 • ◼︎ Bästa robusta fodral – Spigen Tough Armor Pro för iPad Air 5

 • ◼︎ Bästa reptåligt fodral – OtterBox’s Symmetry Series 360 för iPad Air 5

 • ◼︎ Bästa läderfodral – Casemade Läderfodral för iPad Air 5

Bästa fodral – Smart Folio för iPad Air 5

Bästa fodral - Smart Folio för iPad Air 5

Som vanligt tar de produkter som Apple tillverkar för sin egen serie av enheter oftast kakan. Smart Folio för iPad Air är inte annorlunda. Det är dyrare än de flesta fall, men det erbjuder också de flesta funktionerna. Till exempel, förutom att vara lätt och robust, implementerar detta foliofodral en automatisk väcknings/sömnfunktion. Det betyder att den väcker din iPad när den öppnas och försätter den i viloläge när den stänger, så du behöver inte oroa dig för något av det.

Den fästs via magnet på din iPad Air och fälls ut för att göra ett justerbart stativ. Apple kan sin egen produktlinje, och det här fallet bevisar det. Dessutom finns den i åtta olika färger för att passa nästan allas personlighet.

Du kan köpa Apple Smart Folio för iPad Air för 800 kr.

Bästa tangentbordsfodralet – Apple Magic Keyboard för iPad Air 5

Bästa tangentbordsfodralet - Apple Magic Keyboard för iPad Air 5

Om du använder din iPad för mer än att bara titta på dina favoritprogram och filmer och behandla den som en mobil arbetsstation, är Apple Magic Keyboard ett fantastiskt alternativ. Den levereras komplett med en styrplatta, USB-C-port för genomgående laddning och ett bekvämt tangentbord som känns som att skriva på en fullfjädrad MacBook. Den kommer i två färger för att bättre matcha din iPad Air 5 också.

Du kan köpa Apple Magic Keyboard för iPad Air till rabatterat pris på Nymobil.se just nu.

Bästa billiga fodral – Moko Fodral för iPad Air för iPad Air 5

Bästa billiga fodral - Moko Fodral för iPad Air för iPad Air 5

Du behöver inte spendera en orimlig summa pengar för ett fantastiskt iPad Air 5-fodral. Moko-fodralet för iPad Air är ett fantastiskt allsidigt alternativ som är mindre än kostnaden för middag på en avslappnad restaurang. Den innehåller ett hårt plasthölje för att skydda baksidan av din enhet samt Sleep/Wake-funktionalitet, liknande Apples Smart Folio. Överdraget kan även vikas ihop till ett stativ.

Om du har en Apple Pencil stöder fodralet även laddning av den. Välj från en mängd olika färger och mönster, och anpassa din iPad Air 5 efter dina önskemål.

Du kan köpa Moko Fodral för iPad Air 5 från 150 kr.

Bästa robusta fodral – Spigen Tough Armor Pro för iPad Air 5

Bästa robusta fodral - Spigen Tough Armor Pro för iPad Air 5

När det är absolut nödvändigt att du håller din iPad Air 5 så ren som möjligt, är ett alternativ som Spigen Tough Armor Pro det bästa sättet att gå. Den omsluter din enhet i flera stötdämpande lager med luftkuddeteknologi och inkluderar ett inbyggt stöd så att du kan titta på dina favoritmedia.

Dess upphöjda kanter ger extra skydd, och den har fortfarande plats för fingeravtryckssensorn som följer med iPad Air 5. Även om din nya surfplatta ramlar ur väskan eller den slås av från ett bord, kommer den att vara säker från skada.

Du kan köpa Spigen Tough Armor Pro för 350 kr.

Bästa reptåligt fodral – OtterBox’s Symmetry Series 360 för iPad Air 5

Bästa reptåligt fodral - OtterBox's Symmetry Series 360 för iPad Air 5

Om du inte särskilt vill ha ett grundläggande iPad Air 5-fodral, men ett tangentbordsalternativ gör inte susen heller, är OtterBox’s Symmetry Series 360 en fantastisk allrounder. Det är ett foliofodral med en tydlig design på baksidan av din surfplatta för avancerat fallskydd.

Den är tillräckligt tunn för att vara lågprofilerad med en robust exteriör för att hålla din nya investering säker. Dessutom fälls foliodesignen ut för att omvandlas till ett stativ när du behöver det för att titta på media eller få lite att skriva. Den stängs också via vikspärr för att hålla din iPads skärm extra säker.

Du kan köpa OtterBox Symmetry Series 360 fodral via OtterBox för 900 kr.

Bästa läderfodral – Casemade Läderfodral för iPad Air 5

Bästa läderfodral - Casemade Läderfodral för iPad Air 5

Ibland är ett lyxfodral precis vad du letar efter. Casemade läderfodralet är tillverkat av naturligt kohudsläder. Den har stansade öppningar så att du kan komma åt iPad Air 5:s blixtladdningsport, strömbrytare, volymraket och hörlursuttag, och sömn/väckningsfunktionen som ses i andra iPad-fodralmodeller.

Dessutom fungerar folioskyddet som ett stativ när du viker det nedåt. Om du vill unna dig ett lyxigt fodral så är detta definitivt det bästa sättet att göra det.

Du kan köpa Casemade Läderfodral för 650 kr.


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Relaterade inlägg

Varukorg

×

Inga produkter i varukorgen.