Bästa iPhone skal

⭐️ Snygga skal från Spigen, SupCase, Nomad, Otterbox ⭐️

Behöver du ett mobilskal som passar din iPhone 13 Pro som är båda stöttåligt och snyggt? Här är en samling av mobilskal som har fått bästa omdöme i flera olika tester!

Snart lanseras iPhone 14 och då sjunker priset på iPhone 13, därför har vi samlat några av de bästa och snyggaste mobilskal för iPhone 13. Här är vad vi tycker om några av de bästa mobilskal som finns att köpa i Sverige.

Sammanfattning: De bästa och snyggaste iPhone 13 skal

 • ◼︎ Bästa robusta iPhone 13 Pro skal: SupCase Unicorn Beetle Pro

 • ◼︎ Bästa iPhone 13 Pro snygga och robusta skal: Spigen Liquid Air Armor

 • ◼︎ Best Premium Feel iPhone 13 Pro skal: Apple läderskal

 • ◼︎ Bästa genomskinliga iPhone 13 skal: SupCase Unicorn Beetle Mag

 • ◼︎ Bästa stöttåliga och tunna iPhone 13 mobilskal: SupCase Unicorn Beetle Style

 • ◼︎ Bästa tunna iPhone 13 mobilskal: Spigen Thin Fit

 • ◼︎ Bästa sport iPhone 13 skal: NOMAD Sport skal

 • ◼︎ Bästa transparenta och stöttåliga iPhone 13 skal: i-Blason Ares

 • ◼︎ Bästa stöttåliga med kickstand iPhone 13 skal: Spigen Tough Armor

 • ◼︎ Bästa stöttåliga och mjuka iPhone 13 skal: Otterbox Commuter

 • ◼︎ Bästa silikon iPhone 13 skal: Apple silikonskal

 • ◼︎ Bästa robusta iPhone 13 skal: OtterBox Defender

 • ◼︎ Bästa iPhone 13 läderskal: NOMAD Modern Leather

Bästa robusta iPhone 13 Pro skal: SupCase Unicorn Beetle Pro

Bästa robusta iPhone 13 Pro skal: SupCase Unicorn Beetle Pro

SupCase Unicorn Beetle Pro är skalet du bör skaffa om du vill ha ett allsidigt skydd för din nya iPhone och inte har något emot extra bulk och istället föredrar att ha mer material att greppa. Skalet har tre delar

 • ◼︎ en skyddsram med ett inbyggt skärmskydd
 • ◼︎ ett bakstycke tillverkat av polykarbonat och TPU
 • ◼︎ en löstagbar del som lägger till ett vridbart hölster

Skalet har också ett stöd som är en del av bakstycket.

När du väl har satt på skalet kommer du att märka hur exakta urtagningarna är och att portar och knappar är enkla att använda. För intresserade köpare finns fodralet i tre färger, svart, rött och blått.

Bästa iPhone 13 Pro snygga och robusta skal: Spigen Liquid Air Armor

Bästa iPhone 13 Pro snygga och robusta skal: Spigen Liquid Air Armor

Om du letar efter ett mobilskal som inte bara känns rätt i dina händer utan som också ger ett bra skydd, bör Spigen Liquid Air Armor vara din favorit skal! Detta TPU-skal har en upphöjd kant framtill som förhindrar att din skärm rör vid ytor när den placeras nedåt.

Den har en av de tunnaste profilerna bland de olika mobilskal som finns på i Sverige och erbjuder valuta för pengarna. Dess knappskydd bibehåller den klickiga karaktären hos din iPhones knappar, tar inte bort känslan och lägger som helhet knappt på vikten. För den som undrar har den inget mikrofiberfoder, så vi rekommenderar att du tar ut din iPhone 13 då och då och torkar av den och skalet från insidan.

Så även om skalet är ett övergripande bra köp, tappar det tyvärr den MagSafe-certifierade  magneter för att bibehålla skalets låga kostnad. Det betyder att din iPhone kan behålla en viss magnetisk funktionalitet, men om du planerar att använda MagSafe bilfästen eller andra sådana tillbehör kan du ha det bättre med Spigen Ultra Hybrid Mag.

Bästa premium iPhone 13 Pro ska: Apple läderskal

Bästa premium iPhone 13 Pro ska: Apple läderskal 

Dagens mobiltelefoner ser väldigt lika ut, men dagens mobilskal och mobilfodral ser olika ut. För ca 500 kr (även om det låter mycket) kommer Apples läderskal med en passform som är precis rätt för din mobilskal och även har trådlös MagSafe laddning. Även om användning av magnetiska mobiltillbehör kan lämna ett märke på lädret. Det är något som Apple ännu inte accepterat.

Oavsett vilket kommer det garvade lädret att kännas bra i din hand, och när du använder det kommer patinan det utvecklar att ge det karaktär – patinan som är specifik för dig och dina upplevelser. Dessutom är de bearbetade aluminiumknapparna en fin touch.

Enligt min erfarenhet (med en iPhone 12) lägger Apple läder mobilskal knappt någon vikt till mobil (ett stort plus) samtidigt som det ger ett lagom bra skydd. Det finns en liten kantupphöjning, vilket betyder att din skärm inte kommer att vidröra en yta när enheten är vänd nedåt, och läderhöljet sveper sig runt telefonen. Det finns ett mikrofiberfoder på insidan med den lilla cirkeln för MagSafe trådlös laddning.

Om Apples läder mobilskal inte är i din smak, se till att kolla in NOMAD, vars moderna läder mobilskal visas nedan.

Apple läder skal är alternativet att skaffa om du vill ha ett premiumkänsla mobilskal som inte bara skyddar din iPhone utan kan ge den en personlig stil med tiden.

Bästa genomskinliga iPhone 13 skal: SupCase Unicorn Beetle Mag

Bästa genomskinliga iPhone 13 skal: SupCase Unicorn Beetle Mag

SUPCASE Unicorn Beetle Mag för iPhone 13 Pro lägger till MagSafe trådlös laddning till iPhone 13 utan att kompromissa med skyddet. Den har en genomskinlig polykarbonatbaksida som kan visa upp färgen på din iPhone! Dess skyddande egenskap är inte sadlad på grund av sin tunna design eftersom den ger 4 m fallskydd och har liksom andra SupCase tillbehör är militärcertifierade.

Bästa stöttåliga och tunna iPhone 13 mobilskal: SupCase Unicorn Beetle Style

Bästa stöttåliga och tunna iPhone 13 mobilskal: SupCase Unicorn Beetle Style

SupCase Unicorn Beetle Style är ett alternativ som ger det extra skyddet som erbjuds av Unicorn Beetle för en design som innehåller en hård polykarbonatbaksida och stötdämpande TPU för att hålla din iPhone 13 säker och behålla sin slimmade profil.

Mobilskalet har fortfarande militärcertifiering och klarar ett fall på 6 m som testat av MET Labs. Om du är orolig för hur den genomskinliga baksidan kommer att hålla, hävdar SUPCASE att den kommer att undvika vattenstämplar och är mycket reptålig.

Bästa tunna iPhone 13 mobilskal: Spigen Thin Fit

Bästa tunna iPhone 13 mobilskal: Spigen Thin Fit

Spigen Thin Fit skalet är byggt med polykarbonat och TPU och är alternativet att välja om du vill ha bra skydd utan strängarna från robusta mobilskal som ser intetsägande ut. Den har Spigens Air Cushion Technology för att skydda din enhet från fall och deras efterverkningar. Även om kanterna som omger kameran och telefonens nedre kant kan vara mer framträdande än du kanske har förväntat dig.

Bästa sport iPhone 13 skal: NOMAD Sport skal

Bästa sport iPhone 13 skal: NOMAD Sport skal

Även om du kanske har stött på NOMAD för sina lädertillbehör, är Sport Case ett annat alternativ tillverkat med märkets höga kvalitetsnivå samtidigt som material som är lättare att underhålla. Den har en TPE-stötfångare, metallknappar och en blank baksida som ser till att din iPhone 13 sticker ut. Du kan välja mellan olika färger på mobilskalet –   svart, silver, gråblått och två andra färgalternativ. Mobilskalet kommer också med nickelpläterade neodymmagneter för att bibehålla full MagSafe trådlös laddning.

Spigen Crystal Slot skal med korthållare för iPhone 13

Spigen Crystal Slot skal med korthållare för iPhone 13

Spigen Crystal Slot skal kommer att visa upp din iPhone och skalet har även en korthållare. Att bara ha en kortplats gör produkten tunnare än ett vanligt iPhone-plånboksfodral. Crystal Slot ger också ett gediget skadeskydd.

Mobilskalet finns för iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro mini, iPhone 12 och iPhone 11. 

Bästa transparenta och stöttåliga iPhone 13 skal: i-Blason Ares

Bästa transparenta och stöttåliga iPhone 13 skal: i-Blason Ares 

Om designen på SupCase Unicorn Beetle Pro blockerade lite för mycket av din helt nya iPhone 13, erbjuder i-Blason Area liknande skyddsnivåer med en transparent baksida. Mobilskalet levereras med ett fäste som går ovanpå fodralet för att rädda din skärm från eventuella skador.

Skalet finns i två färger, svart eller blå.

Bästa stöttåliga med kickstand iPhone 13 skal: Spigen Tough Armor

Bästa stöttåliga med kickstand iPhone 13 skal: Spigen Tough Armor 

Spigen Tough Armor är ett mobilskal som anpassar det robusta design genom att lägga till tre lager av skydd till din telefon. Först är polykarbonatbasen, följt av TPU-ramen och sedan ett skuminlägg. Genom att kombinera dessa lager med fodralets tillverkning får den en militärklassificering.

Mobilskalet har också ett stativ på baksidan som kan vara praktiskt för vissa scenarier.

Bästa silikon iPhone 13 skal: Apple silikonskal

Bästa silikon iPhone 13 skal: Apple silikonskal

Apple officiella silikonskal är av dem bästa silikonskal som finns för iPhone 13. Den finns i flera färger, är kompatibel med MagSafe trådlös laddning.

Mobilskalet har en passform som inte många kan skryta med. Baksidan av din telefon kommer att vila på ett mikrofiberfoder, och den lätta kanterna säkerställer att skärmen inte vilar på någon yta när den placeras nedåt.

Bästa robusta iPhone 13 skal: OtterBox Defender

Bästa robusta iPhone 13 skal: OtterBox Defender

OtterBox Defender skal är mobilskalet att köpa om du vill ha ett robust iPhone 13 skal med bra skydd. Den har ett polykarbonatskikt som kan täcka gummiöverdraget för att få skalet att kännas robust. OtterBox levererar också ett hölsterfäste som kan fungera som en bältesklämma eller stativ när den används med detta skal.

Bästa iPhone 13 läderskal: NOMAD Modern Leather

Bästa iPhone 13 läderskal: NOMAD Modern Leather

NOMAD Modern läderksal är mobilskalet att välja om du vill ha ett alternativ som känns premium kommer att lägga till mer än tillräckligt skydd. Den använder Horween Leather som lindas runt baksidan av skalet och har en TPE-stötfångare för att hantera eventuella skador från ett fall. Liksom Sport Case har den också en rad neodymmagneter för MagSafe trådlös laddning och kommer att stödja alla tillbehör. Den finns i tre färger, svart, brun och beige.


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Relaterade inlägg

Varukorg

×

Inga produkter i varukorgen.