De bästa kraftiga och robusta iPhone skal

UAG, Otterbox, Spigen, Griffin, LifeProof

iPhone är inte gjord för att klara tuffa miljöer som maskinverkstäder eller naturstigar, så du behöver ett fodral för att hålla den säker. Här är de bästa robusta fodralen för att skydda din enhet.

Att använda ett dåligt byggt iPhone-fodral är nästan lika användbart som att inte ha något fodral alls. En droppe, stänk eller smäll är allt som krävs för att ha sönder din 10 000 kr, så ett hållbart skal är ett måste.

För många användare kommer ett vanligt gummi eller läder skal att räcka för att skydda mot de genomsnittliga vardagliga skadorna och fallen. Men om du ska vara runt vattendrag, lös sand, vibrerande maskiner eller stenig terräng, behöver du ett fodral som matchar extremiteterna.

Vi har samlat de bästa skal att sätta på din iPhone 13, iPhone 13 Pro eller iPhone SE. Dessa fall varierar i skyddsnivåer baserat på den förväntade miljön de kan utsättas för, så tänk på exakt vad du försöker skydda dig mot.

Sammanfattning: De bästa kraftiga och robusta iPhone skal

 • ⭐️ Urban Armour Gear Kolfiber

 • ⭐️ Otterbox Defender Series XT

 • ⭐️ Spigen Tough Armor

 • ⭐️ Griffin Survivor Endurance

 • ⭐️ LifeProof Fre

Urban Armour Gear Kolfiber för iPhone

Urban Armour Gear Kolfiber för iPhone

UAG:s robusta iPhone-fodral i kolfiber är tillverkad med fem lager skydd. Den yttre ramen, stöttålig kärna, polykarbonatskjuvplåt, legeringsmetall och slagtåligt gummi kombineras till ett tufft fodral.

UAG testade fodralet till 20 fot eller 6 meter för fallskydd. Den är också certifierad enligt Mil Spec-standarder (militärcerfifiering).

Trots att den är packad med lager av material för skydd tillåter den fortfarande grundläggande trådlös laddning genom fodralet, men inte MagSafe trådlös laddning.

 • ◼︎ iPhone 13 Pro Max: ca 500 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 Pro: ca 500 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13: ca 500 kr på Nymobil.se

UAG erbjuder också ett robust iPhone 13 minifodral för 359 kr på Nymobil.se, men det har inte så mycket skydd. iPhone SE UAG-fodralet är tillverkat av Kevlar med gummistoppning och kostar $49,95 på Amazon.

Otterbox Defender Series XT för iPhone

Otterbox Defender Series XT för iPhone

Otterbox Defender Series XT har skydd i två lager i ett tunt men ändå tufft fodral. En magnetisk platta säkerställer att MagSafe-laddning och tillbehör fortfarande fungerar genom fodralet.

Den är specificerad för att överleva 5X så många droppar som den militära standarden MIL-STD-810G 516.6. Fodralet har även portskydd för att hålla borta smuts och skräp.

 • ◼︎ iPhone 13 Pro Max: ca 500 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 Pro: ca 500 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13: ca 500 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 mini: ca 350 kr på Nymobil.se

Otterbox erbjuder också ett robust iPhone SE-fodral från Defender-serien för ca 550 kr direkt från OtterBox.

Spigen Tough Armor för iPhone

Spigen Tough Armor för iPhone

Spigens Tough Armour-fodral använder en kombination av TPU och polykarbonat för skydd mot fall och repor. Ett extra lager skum ger stöttålighet.

Detta är inte det mest robusta fodralet som finns, men det är bland de mer prisvärda robusta fodral. Den har ett stativ för att titta på video och har en liten utskärning för att visa upp Apple-logotypen på baksidan av din iPhone.

 • ◼︎ iPhone 13 Pro Max: ca 200 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 Pro: ca 150 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13: ca 200 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 mini: ca 200 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone SE: ca 200 kr på Nymobil.se

 

Griffin Survivor Endurance för iPhone

Griffin Survivor Endurance för iPhone

Griffin Survivor Endurance-fodralet har en smal profil men är specificerat för att skydda från upp till 14 fots fall. Treskiktskonstruktionen är byggd av återvunnet material och har antimikrobiella egenskaper.

Fodralet är kompatibelt med MagSafe-laddare och tillbehör. De upphöjda kanterna runt kamerans bula och display ger extra skydd om fodralet tappas.

 • ◼︎ iPhone 13 Pro Max: ca 550 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 Pro: ca 450 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13: ca 350 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 mini: ca 450 kr på Nymobil.se

 

Griffin erbjuder också ett robust iPhone SE-fodral som heter Survivor Strong Case för $26,06 på Amazon.

LifeProof Fre för iPhone

LifeProof Fre för iPhone

LifeProof Fre-serien ger ett vattentätt hölje för din iPhone. Den kan vara helt nedsänkt upp till två meter i en timme.

Fodralet är också mycket skyddande, med fallskydd upp till två meter högt. Detta fodral har också ett inbyggt skärmskydd för att säkerställa 360-graders skydd av din iPhone.

Som en extra bonus är LifeProof Fre också MagSafe-kompatibel.

 • ◼︎ iPhone 13 Pro Max: ca 600 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13 Pro: ca 600 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone 13: ca 600 kr på Nymobil.se
 • ◼︎ iPhone SE: ca 500 kr på Nymobil.se

LifeProof erbjuder också ett fodral för iPhone 13 mini som heter LifeProof See för $59,99 på Amazon. Den är inte vattentät men ger skydd mot fall upp till 2 meter och är MagSafe-kompatibel.

 

Skärmskydd för iPhone

Skärmskydd för iPhone

Mobilskal skyddar vanligtvis din iPhone från fall och andra kollisioner men har inte alltid ett inbyggt skärmskydd. Om din telefon kommer att vara i en frätande miljö där sand, stenar eller metallskärvor kan finnas, då vill du också skydda skärmen.

Skärmskydd är inte perfekta och håller inte för evigt – de måste bytas då och då. Vi rekommenderar att du hittar glasskydd som efterliknar strukturen på iPhone-skärmen för bästa resultat.

Vi har hittat att skärmskyddet från Nomad ger bra skydd till ett överkomligt pris. Skaffa iPhone 13 skärmskydd från Nomad för ca 250 kr Se till att välja din iPhone-storlek innan du köper den.

Spigen gör ett prisvärt skärmskydd för iPhone SE för endast 150 kr på Nymobil.se.

AppleCare

AppleCare

När allt annat misslyckas, glöm inte Apples interna försäkrings- och garantitjänst som heter AppleCare. När du köper en ny enhet har du sextio dagar på dig att registrera dig för AppleCare för att säkerställa att du är täckt i upp till tre år.

Med AppleCare kommer du att kunna få din iPhone reparerad eller utbytt för mycket mindre än ett anspråk utanför garantin. Det täcker dock inte alla former av skador, som vattenskador, så se till att läsa det finstilta på din täckning.


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Taggar: Griffin Survivor Endurance iPhone 11 Pro skal | Griffin Survivor Endurance skal för iPhone 12 | Griffin Survivor Endurance skal för iPhone 13 mini | Griffin survivor mobilskal | iPhone 13 Fodral Defender Series XT skal - Otterbox | iPhone 8 | iphone xr skal | Köp Spigen Tough Armor Mobilskal iPhone 13 Pro Max | LifeProof - skal som tål mer - iPhonebutiken | lifeproof case | Lifeproof Fre Case for iPhone 13 | lifeproof fre iphone 13 mini | lifeproof fre iphone x | Lifeproof Fre Mobilskal för iPhone 11 Pro - Kjell | Lifeproof Fre Mobilskal för iPhone 12 Pro Max - Kjell | LifeProof Fre skal för iPhone 12 Pro Max | LifeProof Fre skal för iPhone 13 Pro Max | LifeProof Fre skal för iPhone 7 | LifeProof iPhone 11 | lifeproof iphone 12 | lifeproof iphone 12 mini | lifeproof iphone 12 pro | lifeproof iphone 13 | LifeProof iPhone 13 Pro | lifeproof iphone 13 pro max | LifeProof iPhone XR | Lifeproof Next skal för iPhone | LifeProof SEE Case for iPhone | Lifeproof Slam Case för iPhone | LifeProof Wake skal för Apple iphone | LifeProof Wake v iPhone | Mobilskal för iPhone 6/6S Lifeproof Fre | Clas Ohlson | Mobilskal för iPhone 7 Lifeproof Fre - Clas Ohlson | otterbox defender pro xt iphone 12 pro max | OtterBox Defender Series XT Case med MagSafe | Otterbox Defender XT Case med MagSafe för iPhone 12 | otterbox defender xt iphone 12 | otterbox defender xt iphone 13 pro max | OtterBox Defender XT med MagSafe (iPhone 13 Pro) - tåligt skal | OtterBox Defender XT med MagSafe (iPhone 13) - tåligt skal | Otterbox Defender XT med MagSafe iPhone 12 | otterbox defender xt recension | OtterBox Defender XT skal för iPhone 12 | OtterBox Defender XT skal för iPhone 13 Pro | Otterbox Defender XT Tåligt skal för iPhone 13 Pro | Otterbox iPhone 13 Skal Defender XT Svart - SkalHuset | Spigen iPhone 12 Pro Max Skal Tough Armor Svart | Spigen Samsung Galaxy S21 Skal Tough Armor Svart | Spigen Tough Armor Case for iPhone 13 Pro | Spigen Tough Armor for iPhone 11 - Prisjakt | Spigen Tough Armor iPhone 13 skal | Spigen Tough Armor mobilskal | Spigen Tough Armor skal | vattentätt

Varukorg

×

Du har inga produkter i varukorgen.