Recension: 7 bästa iPhone skal och plånboksfodral

Spigen, OtterBox, Mkeke, Lifeproof, Icarercase, Jaholan, Amuoc

 

Att välja det bästa iPhone-skalet kan betyda skillnaden mellan en sprucken skärm eller en trasig kameralins och att hålla din iPhone repfri. Vår recension fokuserade på design och material.

Efter mer än många timmars testning går vårt bästa val till Spigen Ultra Hybrid iPhone Case skal. Detta skal erbjuder utmärkt skydd med en tuff polykarbonatkonstruktion, slimmad profil och upphöjda kanter för att hålla kameralinsen och skärmen intakta. Deras certifierade fallskydd  garanterar också att din iPhone förblir intakt när den tappas. Fortsätt läsa för att lära dig mer om Spigen Ultra Hybrid iPhone skal och de andra som fick betyget.

Sammanfattning: 7 bästa iPhone skal och plånboksfodral

 • ◼︎ Spigen Ultra Hybrid iPhone skal

 • ◼︎ OtterBox Symmetry iPhone genomskinligt skal

 • ◼︎ Mkeke iPhone transparent skal

 • ◼︎ Lifeproof FRe vattentätt iPhone skal

 • ◼︎ Icarercase iPhone skal

 • ◼︎ Jaholan iPhone skal

 • ◼︎ Amuoc Military Grade iPhone skal

1. Spigen Ultra Hybrid iPhone skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: Ger ett robust skydd i ett supertunt skal som väger mindre än två 60 gram. Det fungerar utmärkt för människor som vill ha ett minimalistiskt skal.

Spigen Ultra Hybrid iPhone skal

Fördelar

Lättaste vikt
Väger mindre än 60 gram
Upphöjda fasade kanter

Nackdelar

✓ Backsidan är inte fingeravtrycksresistent
 Slät grepp kanske inte fungerar för alla

Låt inte det här iPhone XR-skalet smala profil lura dig. Precis som Otterbox Symmetry har den också upphöjda fasade kanter för att skydda din skärm och kameralins. En styv polykarbonatbaksida ger extra skydd och en termoplastisk botten hjälper också.

Detta iPhone-skal är kompatibelt med trådlös (MagSafe) laddning, vilket innebär att telefonen inte behöver tas bort från fodralet för att den ska laddas. Detta är särskilt användbart när man är i ständig rörelse utan tid att fumla med Lightning-kablar. 

2. OtterBox Symmetry iPhone genomskinligt skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: OtterBox Symmetry är ett av de bästa iPhone skalen. Har ett robust polykarbonat/gummihölje. Skalet är ett toppval för alla som letar efter det allra bästa skyddet mot stötar.

OtterBox Symmetry iPhone

Fördelar

Bäst för iPhone 11
Mycket hållbart skal
Pålitlig garanti från ett känt varumärke

Nackdelar

✓ Inte reptålig
✓ Kan kännas hal för vissa
✓ Vissa användare rapporterade lätt missfärgning

Ett iPhone-skalet med bra hållbarhet. Ett skydd av polykarbonat och gummi hjälper till att ge skydd mot fall. Upphöjda fasade kanter hjälper också din skärm att undvika direktkontakt med marken. Alla knappfunktioner (som volymkontroller) är sömlöst integrerade i fodralet.

Förutom att vara ett av de bästa märken för iPhone-skal älskar vi Otterbox rigorösa QA-program. Kallas Certified Drop Protection, det försäkrar användarna att det framgångsrikt genomfört mer än 24 tester med 200 timmars testning innan skalet hamnade på butikshyllorna (vilket också stöds av ett tredje parts labb). Detta inger verkligen förtroende för dess förmåga att skydda vår värdefulla data. Du kan jämföra detta med 8 av de bästa iphone 6 plus-skalen.

3. Mkeke iPhone transparent skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: Detta transparenta skal har en robust konstruktion och stöder trådlös laddning. Det är ett utmärkt val om du hellre vill undvika Lightning-kablar att ladda.

Mkeke iPhone transparent skal

Fördelar

Bästa budget skal
Trådlös laddning kompatibel
Smuts- och dammbeständiga knappar

Nackdelar

✓ Upphöjda hörn kan ha varite lite högre för bättre fallskydd
✓ Små bubblor kan bildas mellan fodralet och mobilen (baksidan)
✓ Inte reptålig

Vi älskar det här iPhone-skalets byggkvalitet, som använder ett silikonliknande termoplastiskt polyuretanmaterial som skyddar mycket bra mot oavsiktliga fall. Liksom Otterbox Symmetry skyddar även upphöjda kanter din kameralins. Under testningen orsakade fall på 5 fot, 7 fot och 10 fot ingen skada på telefonen. Välförslutna utskärningsöppningar för volym, sida, kamera och högtalare förhindrar också att smuts och damm byggs upp.

Detta iPhone-skal erbjuder ett tätt, halkfritt grepp, särskilt med sina silikonkanter. Även om detta iPhone-skal gör ett utmärkt jobb med att absorbera stötar, önskar vi att det var lite robustare, eftersom dess silikon kan klämmas eller vridas. Dessutom försäkrar de att detta fall mot eventuella tillverkarfel kommer att täckas oavsett vad.

4. Lifeproof FRe Waterproof iPhone skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: Detta är ett av de bästa vattenskyddande skalen och med ett inbyggt repskydd. Skalet är ett bra val för aktiva utomhusmänniskor.

Lifeproof FRe Waterproof iPhone skal

Fördelar

 Perfekt för iPhone 7 och iPhone 8
 Militärcertifierad skydd
 Inbyggt skärmskydd

Nackdelar

✓ Vissa användare rapporterade högtalarstörningar
✓ Inte kompatibel med trådlös laddning

Tack vare detta iPhone-skalets militärcertifierad skydd kan det sänkas ner i vatten på 1,5 m djupt i upp till 30 minuter, vilket gör kraftiga regn till en enkel sak. Den är en chocktestcertifierad där man använder en falltorn för att testa dess hållbarhet. Dessa två betyg inger verkligen förtroende för dess förmåga att motstå krafit yttre påverkan.

Vi gillar det här iPhone-skalets inbyggda skärmskydd, som hjälper till att förhindra att skärmen går sönder. Hela fodralet är skrymmande på rätt ställen, med upphöjda urtag för kameran och obehindrad tillgång till ljudportar. Om du letar efter ett av de bästa iPhone 11 pro-skalen har Lifeproof FRe ett skal för dig.

5. icarercase iPhone Wallet iPhone skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: Detta skal i konstläder har ett inbyggt 360° skydd med fack för korthållare. Det är ett bra val för personer som vill kombinera sin plånbok och mobilskal för att frigöra utrymme i fickan.

icarercase iPhone Wallet iPhone skal

Fördelar

Den bästa plånbokfodral
Stark magnet och livstidsgaranti
Stativdesign för en härlig filmupplevelse

Nackdelar

✓ Vissa användare klagat på problem med Apple Pay
✓ Vissa tycker att iPhone är svår att ta bort från fodralet
✓ Kan vara för skrymmande för vissa människor

Detta iPhone-skal är tillverkat av konstläder, vilket känns som äkta läder. Stora utskärningar håller kameralinsen och högtalarna obehindrade. Under testningen märkte vi ingen distorsion med kristallklart ljud hela tiden.

Vi gillar det här iPhone-skalets mångsidighet. Den kommer med tre kortplatser och ett separat fack för kontanter, tillsammans med en magnetisk stängning som håller fodralet tätt stängt när telefonen inte är i fodralet. Ett inbyggt 360° stödställ skapar en härliga filmtittande från olika vinklar. 

6. JAHOLAN iPhone skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: Detta är ett av de snyggaste iPhone skal med marmormönster och tillverkat av robust termoplastmaterial.

JAHOLAN iPhone skal

Fördelar

Vackra färger och sofistikerade mönster
Slitstark termoplast
Upphöjda kanter för skärmskydd

Nackdelar

✓ Kan kännas för halt för vissa
✓ Inte reptålig

Detta iPhone skal är tillverkat av termoplast, som är mycket flexibel och stöttålig. Den innehåller också ett tjockt skydd och en upphöjd kant för att förhindra skador på kameralinsen och skärmen. Dess upphöjda fasade kanter är cirka 3 mm höga, mer än tillräckligt med täckning för att förhindra att skärmen kommer i kontakt med marken.

Även om det är hållbart, väger detta iPhone-fodral skal än 40 gram. Den är perfekt för användare som skulle föredra en smalare profil istället för något mer skrymmande som OtterBox Symmetry Clear Series iPhone skal.

7. Amuoc Military Grade iPhone skal

DÄRFÖR GILLADE VI SKALET: Tyvärr är denna produkt är tillfälligt slut i lager.

Amuoc Military Grade iPhone skal

Fördelar

Mycket tålig och tuff
360° stöd
Reptåligt skärmskydd

Nackdelar

✓ Inte kompatibel med trådlös (MagSafe) laddning
✓ Skarpa utskärningar

Amuoc Military Grade iPhone skal har en mycket hållbar konstruktion, som använder luftkuddeteknologi för hörnstötdämpning. Ett tufft skal av polykarbonat och reptåligt genomskinligt fodral förhindrar också att din iPhone välter sig. När vi testade skalet, låter vi skalet falla från olika höjder, därför är vi är mycket säkra det höga kvalitet av skalet.

Vi gillar det här iPhone-skalet 360° stöd, som gör att du kan montera din telefon i en lutning på ett skrivbord för att titta på film. Medan du håller kan fingret eller tummen också använda det som ett grepphjälpmedel, vilket fungerar utmärkt för personer med dålig handrörlighet eller koordination.


 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Varukorg

×

Du har inga produkter i varukorgen.