Recension: Spigen Enzo läder skal

Lyxigt iPhone 13 mobilskal – Äkta läder skal i svart färg

Mobiltillbehör varumärket Spigen är oftast känt för sitt budgetvänliga utbud av mobilskal. Dess nya lyxiga Enzo iPhone 13 skal bevisar att Spigen även har lyxiga mobilskal.

Recension: Spigen Enzo läder skal Lyxigt iPhone 13 mobilskal - Äkta läder skal i svart färg

Du har säkert hört talas om Spigen förut. Det är ett mycket populärt märke av prisvärda skal som har sålt mer än 50 miljoner över hela världen. Det finns unika alternativ med inbyggda plånböcker, extra grepp och suveränt skydd.

Det italienskinspirerade Enzo mobilskalet har en nivå av hantverk som vi inte sett förut och är verkligen en lyxprodukt. Istället för att rulla av en produktionslinje som smör kan Spigen bara producera 50 lådor per vecka samtidigt som den säkerställer nivån på önskad hög kvalitet.

Enzo iPhone 13 skal kommer i en skräddarsydd låda. När du öppnar lådan hittar du ditt Enzo mobilskal inslaget i silkespapper tillsammans med ett handnumrerat äkthetsintyg. Du kommer också att ha ett par kvalitetsetiketter låsta på skalet för att stärka dess ursprung.

Lyxig mobilskal för iPhone 13 av äkta läder

Enzo skal är exceptionellt smalt men består av flera lager som kulminerar i ett kompakt men ändå stöttåligt iPhone 13 skal.

På insidan finns ett lager av mocka som ligger intill din iPhone. Den är stämplad med lädermärket och den magnetiska ringens placering. Kroppen är tillverkad av polykarbonat för att ge en styv ram.

Runt kanten sitter en polyuretan stötfångare. Denna stötfångare har luftfickor i hörnen som fungerar som krockkuddar vid fall. Enzo skal lovar fyra fots fallskydd tack vare ramen och stötfångaren.

Den avslutas med fint italienskt läder på utsidan. Lädret lindar inte runt sidorna utan täcker bara baksidan. Detta beror på de förbättrade fallskyddsegenskaperna hos stötfångaren jämfört med den extra glödlampan för att slå in den i läder.

Spigen säger att de använder äkta Genoma-läder från Italien. En flyktig Google-sökning ger inte mycket information om detta läder i sig – kanske är det Spigens eget lädermärke, men Spigen ger några ytterligare detaljer.

Lädret är etiskt framställt, fullnarvsläder som är vegetabiliskt garvat utan att använda några kemiska färgämnen i Toscana, Italien. Vi kan inte verifiera något av det, men lädret känns av hög kvalitet utan fläckar.

När du rör vid lädret känns det väldigt mjukt och smidigt men inte för mjukt för att främja repor.

Som alla högkvalitativa lädervaror bör mobilskalet utveckla en unik patina baserat på din dagliga användning. Detta är en av våra favoritaspekter av läder skal, eftersom inga två någonsin kommer att se likadana ut.

Varje knapp är utrustad med anodiserad aluminium för att göra dem lättare att trycka på. Dessa överdrag är silver, kontrasterande det svarta lädret.

De flesta läder skal täcker knapparna i mer läder, vilket minskar knapparnas taktilitet och ger en undermålig upplevelse. Apple använder anodiserade aluminiumknappar på sina iPhone skal, och vi har en liknande kvalitetsnivå här.

Förutom knapparna finns det en aluminiumring runt kameramodulen.

Recension: Spigen Enzo läder skal Lyxigt iPhone 13 mobilskal - Äkta läder skal i svart färg

iPhone 13 mobilskal med MagSafe trådlös laddning

Tillsammans med skalet innehåller Spigen ett handledsband för iPhone. Den fästs med vinylsnöre i det nedre högra hörnet till en inbyggd ankarpunkt.

Snoren är i läder med mockafoder, precis som själva skalet. De flesta gånger, om Spigen inkluderar en snodd med sina mobilskal, blir de billigare. Det är trevligt att se att samma kvalitet på mobilskalet sträcker sig till dess tillbehör.

Vi har redan nämnt att Enzo. skal stöder MagSafe trådlös laddning, vilket framgår av magnetbeteckningen inuti fodralet. Detta innebär att alla MagSafe-tillbehör fungerar.

I våra tester provade vi olika MagSafe-laddare, MagSafe-plånböcker, stativ och fästen. Allt höll bra. Anslutningen var solid och säker, och lädret glider mindre än metallen på en naken iPhone.

Recension: Spigen Enzo läder skal Lyxigt iPhone 13 mobilskal - Äkta läder skal i svart färg

Premium lyx mobilskal för iPhone 13

För de flesta användare finns det inget behov av att köpa Spigen Enzo skalet.

Kvaliteten på detta skal är väldigt bra. Det är oklanderligt. Men med en prislapp på ca 1500 kr finns det många andra fantastiska mobilskal du kan välja.

Om du är villig och kan spendera den typen av pengar på ett iPhone skal, för all del, är Spigen Enzo ett värdigt val. Passformen är perfekt, materialen är oöverträffad och den känns bra att hålla i.

Det är imponerande att se Spigen dra ut allt för detta exklusiva mobilskal som skiljer sig så drastiskt från de vanliga plastskalen att det pumpar ut år efter år. Vi hoppas att Spigen känner sig bemyndigad av hur utmärkt detta fall är för att utforska andra avancerade alternativ.

Förhoppningsvis, nästa gång de kommer in bara lite mer överkomliga så att fler användare kan uppleva dem.

Recension: Spigen Enzo läder skal Lyxigt iPhone 13 mobilskal - Äkta läder skal i svart färg

Recension: Spigen Enzo läder skal Lyxigt iPhone 13 mobilskal - Äkta läder skal i svart färg

För- och nackdelar

Fördelar

 • ◼︎ Otrolig kvalitet i hantverk och material
 • ◼︎ Passar vår iPhone 13 Pro som hand i handske
 • ◼︎ Metallknappar ger en fin touch och kontrast till det svarta lädret
 • ◼︎ Premiumupplevelse från uppackning, till certifikatet, till produkten
 • ◼︎ Framhäver Spigens expertis som fodraltillverkare
 • ◼︎ Stöder MagSafe trådlös laddning
 • ◼︎ Inkluderar läder handledsrem

Nackdelar

 • ◼︎ Prislappen gör att den inte är tillgänglig för många
 • ◼︎ Önskar att linan var lättare att ta bort

 

Om våra recensioner av mobilskal och mobilfodral

När vi bestämde det bästa mobilskalet, tittar vi på material, design och tillbehör. Vårt favoritmaterial är termoplastisk polyuretan, som är ett lätt, flexibelt och stöttåligt material som ger en lufttät passform för att förhindra att damm och skräp kommer i kontakt med din mobiltelefon. Materialet säkerställer också ett halkfritt grepp som är bekvämt att hålla i handen. Ett hårt bakskal av polykarbonat är också en bonus.

När det gäller design bör utskärningar hålla dina knappar och högtalare fria  så att du inte behöver ta av skalet för att använda dem (med undantag för vattentäta fodral). Upphöjda avfasade kanter förhindrar också att skärmen kommer i kontakt med marken när den tappas.

Bonuspoäng går till mobilskal med tillbehör, t ex ett

 • 360-graders roterande kickstand (stativ eller stöd), som gör det möjligt för användare får en bättre filmupplevelse på mobilen. Ibland behöver man stödja mobiltelefonen på ett soffbord för att läsa eller titta på film.
 • trådlös (MagSafe) laddning som möjliggör snabb trådlös laddning utan att behöva ta bort fodralet. Det är bara med iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro som magneterna automatiskt hamnar perfekt på plats.
 • inbyggt RFID-skydd (antiskimming skydd) för att kydda dina kontaktlösa bankkort ifrån att bli skimmade eftersom det stör signaler ifrån skimmingutrustning.
 • magnetisk korthållare som fäster enkelt i mobilskalet och samlar alla viktiga kort på ett ställe. Man kan matcha skalet med en passande korthållare från olika varumärken.

Obs: även om våra recenserade mobilskal inte täcker alla iPhone-modeller, har många varumärken olika storlekar. Vi valde dock de mest populära modellerna på marknaden idag, som borde täcka majoriteten av iPhone användare.

 

Köpguide för bästa mobilskal

De viktigaste funktionerna att överväga

 • Material
  Vi gillar termoplastisk polyuretan och silikon, som ger ett utmärkt stötdämpning samtidigt som materialet inte skapar för mycket bulk. Till skillnad från vissa hårdare fodral ger den också ett halkfritt grepp, vilket gör den väldigt bekväm att hålla i.
 • Varaktighet
  Bonuspoäng går till mobilskal med militär certifiering, som garanterar dess effektivitet under falltester och under vatten. En annan viktig faktor med hållbarhet är design. Upphöjda fasade kanter och skärmskydd för att ge en extra buffert i händelse av att din telefon skulle tappas.
 • Tillbehör
  Några av de mer populära tillbehören inkluderar läderfodral och inbyggda stativ, som gör att mobilskal kan ställas i vertikalt eller horisontellt läge för en bättre TV-upplevelse.
 • Trådlös laddning
  Några av mobilskal på vår lista är kompatibla med trådlös laddning, vilket innebär att de kan ligga ovanpå en laddningsmatta och ha telefonen laddad utan att ta bort skalet. Detta är riktigt bekvämt, särskilt i bilen.

Den bästa mobiltelefon, oavsett om det är den bästa iPhonen, Samsung eller Huawei, behöver skydd. Vi spenderar mycket på våra mobiltelefoner, och därför behöver vi hålla våra mobiler välskyddade.

 

 

FAQ – mobilskal och mobilfodral

 

Är silikonskal bra?

Ja, vi på Nymobil.se gillar silikonskal, eftersom de erbjuder exceptionellt stötskydd med en mjuk gummikänsla. Många av silikonskal kommer med ultratunna designer, vilket gör att din mobiltelefon känns lättare.

 

Är det bättre att ha ett hårt eller mjukt mobilskal?

Det beror på dina grepppreferenser. Hårda skal är sannolikt halare beroende på mängden silikon och gummimaterial. Mjukare skal använder termoplast eller silikon som ger mjukare grepp, även med svettiga handflator. Och båda materialen är skyddar lika bra.

 

Är mjuka TPU-skal bra?

Ja, vi älskar termoplast för dess transparens och flexibilitet. Mjuka TPU-skal ger något av det bästa skyddet som finns och finns i olika former och utseende. 

 

Vilket är bättre silikon- eller läderfodral?

Silikon är mindre benäget att slitas (jämfört med läder). Om lädret inte sköts ordentligt kan läder snabbt missfärgas och fläckar.

 

Hur vet du om ett mobilfodral är vattentätt?

Det brukar stå i produktbeskrivningen. Leta efter “IP” i produktbeskrivningen. IP står för Ingress Protection, en klassificering som tilldelas enheter för damm- och vattenskydd. För telefoner är de vanligaste IP-klassificeringarna 5, 6, 6K, 7 och 8. De flesta klassificeringarna är IPx7 eller IPx8, där den första siffran är dammskyddsklassificeringen och den andra är den vattentäta klassificeringen.

Relaterade inlägg

Varukorg

×

Du har inga produkter i varukorgen.